... koor, afdeling van het werk etc., innemen. Opstellingen helpen om tot dan toe onbewuste of half bewuste verbanden te zien, én hoe we ons, liefdevol, los kunnen maken uit de zo genoemde verstrikkingen, die in het dagelijks leven belemmerend werken. Deze verstrikkingen worden onbewust van generatie op generatie overgedragen.

Deelnemers aan een opstelling zijn geen familieleden van elkaar.
Wel worden zij binnen de opstelling "representanten" ofwel "stand-ins" van familieleden/of delen uit een ander systeem.

De cliënt is toeschouwer en ziet als het ware zijn (familie)systeem. Dit maakt de kern van de problemen zichtbaar. Het zien van het verloop van de opstelling en het ervaren van de helende werking van een systeem in balans geeft kracht en inzicht. De energie gaat weer stromen. Er komt een nieuwe beweging op gang. Hierdoor ontstaat ruimte voor verandering, acceptatie van "dat wat er is" en rust.

Meer info...

local

... EFT werkt als acupunctuur (maar dan zonder naalden) snel en effectief bij negatieve emoties zoals angst, woede en verdriet.

In deze EFT training leer en ervaar je in korte tijd hoe je met EFT snel tot de kern van een emotioneel probleem kunt komen en hoe je EFT effectief kunt gebruiken voor verlichting van emotionele en lichamelijke klachten. Bij een patroon van steeds terugkerende emoties en stress hangt de doelmatigheid van EFT sterk af van de manier waarop het probleem benaderd wordt. In deze training zul je ontdekken dat het doorbreken van deze nare patronen eenvoudiger kan zijn dan je denkt, door EFT te gebruiken met hoe emoties zich in het hier en nu manifesteren.

Na het volgen van deze EFT practitioner bijscholing is het mogelijk de masterclass voor EFT Master te volgen waar je de geleerde technieken verder kunt professionaliseren. Heb je al eerder een EFT training gevolgd dan kun je deelnemen als je deze voorkennis hebt aangetoond.

Meer info...

local

... relatie van mensen die voor relatietherapie komen de uitkomst van de therapie bepaalt, maar vooral de kwaliteit van de relatie van de echtelieden met de therapeut. Het placebo-effect is verder bekend. Alleen al de juiste aandacht zelf is één van de werkzaamste ingrediënten van de therapie. Dus aan ons therapeuten de opdracht om ons voortdurend te bekwamen in deze therapeutische relatie die wij te bieden hebben.

Daar gaat deze tweedaagse nascholing over. Hoe kunnen we zuiver, positief en open afstemmen op onszelf en de ander, opdat onze aanwezigheid zo heilzaam mogelijk is voor de cliënt. Dit vereist opmerkzaamheid en oefening en heeft te maken met balans en liefdevolle aandacht. Om opmerkzaamheid te ontwikkelen en te verruimen wordt gewerkt met symbolen en metaforen. Zo kunnen we opmerken wat er bij ons ‘in de weg staat’ om vrij te zenden en te ontvangen. We krijgen in de oefening zicht op wanneer we er in slagen en ook wanneer dat niet helemaal lukt. Hoe beter het onszelf lukt om oprecht te zijn, hoe beter wij een voorbeeld zijn voor onze cliënten.

Dus afgezien van het feit dat we optimaal afgestemd het meeste kunnen doen voor onze cliënten, leren we hen tegelijkertijd een houding aan die zelfherstel bevordert.

Meer info...

local

... krijgen om voeding in jouw praktijk te integreren? Kom dan naar de bijscholing Draagkracht verhoging door voeding.

Elke cel in ons lichaam wordt gemaakt van wat er via de voeding naar binnen gaat. Als we drie weken niet eten of drie dagen niet drinken gaan onze lichamelijke functies verloren. Daarmee ook de draagkracht, die een voorwaarde is om therapie te kunnen geven.

Via het lichaam denken wij, ervaren, voelen wij. Het lichaam van onze cliënt biedt ons therapeuten ons werkmateriaal, de gedachtes, gevoelens en ervaringen van onze cliënten. In een integratieve manier van werken zijn zelfinzicht, gewaarzijn en het nemen van de eigen verantwoordelijkheid van de cliënt essentieel in de behandeling. Hiervoor is energie nodig. Deze energie komt op lichamelijk niveau letterlijk uit de voeding. Aandacht voor voeding is dus essentieel binnen de therapeutische praktijk. 

 

Meer info...

local

De tijdlijn is een denkbeeldige lijn die het verleden met het heden en de toekomst verbindt. In het verleden vindt jouw cliënt zijn Jongere Zelf (het Kind) en in de toekomst het Oudere Zelf, diegene die hij/zij nog gaat worden. Vanuit de toekomst geeft het Oudere Zelf raad en kracht aan je cliënt, vanuit het verleden laat het Jongere Zelf zien wat er onderweg verloren gegaan is, of wat de cliënt aan ongewenste bagage meedraagt en hoe hier mee om te gaan.

De tijdlijn is een krachtige multi-tool voor jou als therapeut of coach. Je kan het inzetten om:

  • belemmerende overtuigingen op te sporen en te vervangen door positiever opvattingen
  • het herstel van burn-out ondersteunen
  • het zelfvertrouwen en de vitaliteit van je cliënt versterken.

Jij maakt je het werken met de tijdlijn eigen door veel praktisch te oefeningen waarbij gebruik wordt gemaakt van demonstraties en eigen cases van jullie, de deelnemers. Je leert twee technieken: de eenvoudige en breed inzetbare Basistechniek en de wat moeilijkere Trauma Speurder. Met de Trauma Speurder kun je trauma’s op de tijdlijn opsporen en helen. Het effect hiervan is zeer krachtig en blijvend.

Na deze nascholing weet je wanneer je deze techniek toe kunt passen en waarom. Je bent in staat te bepalen of jouw interventies het gewenste effect hebben en of er zaken liggen die nog niet opgelost zijn. Deze kun je dan vervolgens als input gebruiken voor een volgende interventie. De tijdlijn is zeer geschikt om te integreren in je eigen werkwijze en zijn daarom een mooie aanvulling op jouw "gereedschapskist".

Meer info...

local

Nieuwsbrief

Schrijf in of manage je nieuwsbrief:


Volg ons op sociale media: