Circulatiestelsel

Vorm: MPsBK / Nieuw
Vakcategorie(ën):


Terug

Omschrijving Circulatiestelsel

Het Circulatiestelsel omvat het hart en de bloedvaten. Dit stelsel is van levensbelang. Verstoringen in de bouw en functie kunnen levensbedreigend zijn. Ziekten en aandoeningen van het hart en de bloedvaten vormen na kanker de op één na grootste doodsoorzaak in Nederland.

De kans dat een complementair therapeut te maken krijgt met een cliënt/patiënt welke lijdt aan hart- en vaatziekten (HVZ) is niet ondenkbaar. Om tot een optimaal contact en een optimale behandelrelatie te komen is het van belang dat de therapeut kennis en meer inzicht krijgt in de achterliggende principes van de normale fysiologie, pathologie en pathofysiologie van het circulatiestelsel. De aangeboden lesstof is een verdieping/verbreding op de reeds verkregen kennis vanuit de Medische Basiskennis.

Tijdens de lesdag wordt, met name, dieper ingegaan op de speciële pathologie. Hierbij worden de verschijningsvormen, de diagnostische en therapeutische mogelijkheden en onmogelijkheden behandeld.

Aan het einde van de lesdag wordt de verkregen kennis plenair getoets aan de hand van een gepresenteerde casus. 

Doel

De student is aan het einde van de lesdag wegwijs in de complexe materie van het Circulatiestelsel en heeft verdiept inzicht in de anatomie, fysiologie en pathologie van het circulatiestelsel.

Daarnaast heeft de student: 

  1. Begrip van de betreffende nomenclatuur en kan correspondentie mbt  het Circulatiestelsel begrijpen en relevante beschouwingen in de media hierover volgen
  2. De kennis om te parafraseren zodat op professionele wijze een gesprek gevoerd kan worden  met cliënten
  3. De noodzakelijke kennis om de alarmsignalen van het Circulatiestelsel (Rode Vlaggen) te begrijpen en te reproduceren en hierdoor een adequate en professionele verwijzing te kunnen toepassen.

 PLATO categorie: Verdieping Circulatiestelsel / Pathologie

Doelgroep

Psychologen, therapeuten, coaches, counsellors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening. De bijscholing is bedoelt als bij en nascholing op het gebied van Medische en Psychosociale Basiskennis en dus geschikt voor dit specifieke doeleinde.


Bijscholingen in de categorie Nieuw

Conceptie

Heb je je wel eens afgevraagd wat de reden is van je bestaan in dit leven, of waarom je juist bij je huidige ouders bent terecht gekomen? Heb je het gevoel dat je weer zin had om je te verbinden met nieuw leven, of voelde je weerzin? Volg de bijscholing conceptie en maak kennis met de conceptie...

Depressie en antidepressiva

Hoe je het ook went of keert, hulpverleners komen vaak in aanraking met cliënten met depressieve klachten of die anti-depressiva gebruiken. Het is daarom aan te raden bekend te zijn met deze verschijnselen en de valkuilen bij het afbouwen van de deze middelen. Deze scholing is niet bedoeld om de...

Intuïtieve afstemming

Wie heeft het voor het zeggen in jouw leven? Je hoofd, je hart, je buikgevoel, ‘God’, het ‘lot’, je ‘familie’, het toeval, je agenda? Een combinatie van dat alles? Wie mag er regeren over jouw leven?

Nieuwsbrief

Schrijf in of manage je nieuwsbrief:


Volg ons op sociale media: