Psychodiagnostische testen

Vorm: MPsBK
Vakcategorie(ën):


Terug

Omschrijving Psychodiagnostische testen

Een therapeut kan geen behandeling opzetten zonder aan diagnostiek te doen. Ook al is dit, bij wet, in sommige landen verboden…

Afhankelijk van de pathologie van de cliënt dient immers een individueel handelingsplan te worden opgezet. Is het de psychotherapeut verboden om wetenschappelijk testmateriaal te hanteren, dan nog moet hij in staat zijn om testresultaten te kunnen ‘lezen’ en interpreteren. Daarom dient hij notie te hebben van de diverse diagnostische materialen en diagnostische criteria.

Deze praktijkdag heeft als doel de normering en de interpretatie van verschillende psychodiagnostische instrumenten en vragenlijsten te demonstreren en te leren, waaronder:

  • Basiskennis statistiek
  • WAIS - Wechsler Adult Intelligence Scale (IQ volwassenen – met eigen xls scores)
  • SCL-90 - Klachtenlijst (volwassenen – met eigen xls scores)
  • BDI – Beck Depression Inventory-II – (depressievragenlijst volwassenen – met eigen xls scores)
  • als we tijd over hebben… enkele ADHD (Attention deficit and Hyperactivity Disorder) (volwassenen met eigen xls scores)

Je wordt aangeraden een eigen Laptop mee te nemen naar deze lesdag omdat er onderdelen in 'excel' gebruikt worden!

Psychosociale basiskennis:
Deze lesdag valt ook onder de Psychosociale basiskennis.

Doel

Therapeuten leren op deze lesdag hoe deze instrumenten, tests en vragenlijsten aan te bieden, af te nemen, te scoren, te normeren en te interpreteren. Afzonderlijke resultaten en symptoomgedrag worden geclusterd tot syndromen.

PLATO Categorie: Herhaling Gebruik vragenlijsten / IQ,ADHD

Doelgroep

Deelname is voor iedereen die de verplichte Psychosociale basiskkenis die CPION geaccrediteerd is mogelijk en voor afgestudeerde of in opleiding zijnde therapeuten en andere paramedici met belangstelling voor het ontwikkelen in de menswetenschappen en het mensgericht werken. 

Deze bijscholing is geschikt voor deelnemers die willen na- of bijscholen op het gebied van Psychosociale Basiskennis


Bijscholingen in de categorie MPsBK

Depressie anders bekeken

Hulpverleners komen vaak in aanraking met cliënten met depressieve klachten die vaak anti-depressiva voorgeschreven hebben gekregen.Door de symptomen in een breder en ook systemisch perspectief te plaatsen, wordt een zekere logica zichtbaar. Dat biedt aangrijpingspunten voor het effectief...

Psychosociale basiskennis (deel 1)

Weet jij al wat je in 2018 gaat doen? Groei samen met BivT! Haal nu nog voor 2018, versneld je diploma PsBK. 
De algemene Psychosociale basiskennis leidt op tot het diploma die door CPION erkend en geaccrediteerd is. Het is de basis voor elke coach en therapeut die binnen de complementaire...

Tinnitus

Wist je dat 1 miljoen Nederlanders last hebben van Tinnitus? Al deze mensen zijn vaak niet op de hoogte van de behandelmogelijkheden vanuit het complementaire werkveld. Jij kan meer voor deze doelgroep betekenen na het volgen van de training Complementaire behandelmogelijkheden bij Tinnitus. 

Nieuwsbrief

Schrijf in of manage je nieuwsbrief:


Volg ons op sociale media: